Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Въвеждат тест за децата в детските градини

Въвеждат тест за децата в детските градини

Специален тест, разработен от БАН, ще бъде въведен за 3-годишните деца, посещаващи детска градина. Най-рано от следващата година възпитателите ще подлагат 3-годишните на оценка на уменията им.

В училищата пък родителите ще получават имейл за наказаните ученици, а правилата за извиняване на отсъствията ще претърпят промяна.

Това са част от реформите в новата наредба за приобщаващо образование, която ще бъде гласувана на днешното заседание на кабинета.

Промените дават повече възможности на училищните екипи в тяхната комуникация с родителите. Така например ако има проблем с ученик, учителят ще може да се свърже с негов родител по имейл, а не само по телефон. Ако пък родителят е неоткриваем дълго време, директорът на училището ще може да се обръща към отделите за Закрила на детето, предаде Дарик.

Променят се и правилата за извиняване на отсъствия. Само с уведомление до класния ръководител децата ще могат да отсъстват до 3 дни по семейни причини, а до 7 дни – с уведомление до директора.

Източник: За жената

От категорията