Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » LIFE STORY » На третия ден, тя чу странни стонове, идващи изпод земята и повика на помощ пожарната

На третия ден, тя чу странни стонове, идващи изпод земята и повика на помощ пожарната

На невероятна история станаха свидетели служители на противопожарната охрана, които са обръгнали на какви ли не случаи. В този обаче главният герой не е човек, а немската овчарка Маверик, който е на достолепната за породата възраст от 12 години.

Кучето е имало нерадостна съдба, отглеждано е в лоши условия и години наред е било нещастно.

Щастието обаче го спохожда и то е осиновено от грижливи стопани и дочаква много по-добри дни.

В един момент обаче приказката свършва и Маверик изчезва безследно. Стопаните му го издирват под дърво и камък в продължение на 3 дни, но от домашния любимец няма и следа. В края на третия ден стопанката му чува на двора слаби стонове, които идват изпод земята.

Тя с ужас осъзнава, че Маверик е пропаднал в дупка в земята.

Въпреки усилията, които полага, кучето не може да се измъкне от смъртоносния капан. Тогава стопанката се обръща за помощ към службата за противопожарна охрана. Екипът от пожарникари започва работа мигновено, но се натъква на неочакван проблем – колкото повече копаят, толкова повече кучето затъва в цепнатината. След над двучасови усилия огнеборците успяват да стигнат до изнемощялото животно и го спасяват. Маверик веднага е закаран във ветеринарна клиника, където е лекуван няколко дни. Ветеринарните лекари са категорични, че кучето е било спасено в последния момент и всяко по-нататъшно забавяне на операцията по изваждането му е щяло да бъде фатално за живота му.

Източник: За жената

От категорията