Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ИДЕИ ЗА ДОМА » Колкото и странно да ви звучи, но когато влязох в тази тоалетна не ми се излизаше, ето защо (снимки)

Колкото и странно да ви звучи, но когато влязох в тази тоалетна не ми се излизаше, ето защо (снимки)

Измина доста време от дните, в които тоалетната беше дървена барака на двора, в която слънчевата светлина се промъкваше между дъските, откъдето се осъществяваше и вентилацията. Място, което със сигурност не държите да посещавате често.

Днес много тоалетни са се превърнали по-скоро в произведения на изкуството, включващи елементи, като златна тоалетна чиния, стени със зеленина или повърхности, покрити с мозайка.
Други наподобяват скулптури или вход на златна мина и са заобиколени от красиво озеленяване.

Тези тоалетни просто се превръщат в дестинации сами по себе си.

 

Вижте някои от тях:

Лонгууд Гардънс (Longwood Gardens)

Къде: Филаделфия, Пенсилвания

Повече от един милион посетители на година се събират в Longwood Gardens до Филаделфия, за да се насладят на 1000 дка градини, 4 акра консерватория, специални събития, светлини и шоуто Summer of Spectacle.
Тук дори тоалетните са зелено пространство – 17 кабинки, разположени по протежение на извитата вътрешна “Зелена стена”, най-дългата в Северна Америка

 

Съвременни тоалетни

Къде: Минтърн, Колорадо

Посочена за най-добрата тоалетна в Америка за 2015 г. (да, има такъв конкурс), тя се намира в малкия бивш миньорски град Минтърн, Колорадо (население 1200 души) и е построена, за да посрещне нарастващия брой туристи.
Тя е проектирана да напомня прохода в мината и е изработена от дърво. Вътрешността на женската тоалетна е в тюркоазено, мъжката в мед. Стоманени пеперуди украсяват таваните и на двете.

 

Боул Плаза (Bowl Plaza)

Къде: Лукас, Канзас

Определен като главна художествена столица на Канзас от губернатора, малкият град Лукас приема това наименование, заедно с репутацията си за ексцентричност.
Може би по тази причина тук са създали и обществена тоалетна, оформена като гигантско биде. И ако това не е достатъчно, за да привлечете вниманието, то тя е покритя вътре и вън с мозайка, направена от жители и местни художници.

 

Музей Гугенхайм

Къде: Ню Йорк

Посетителите на тоалетната на 4-ия етаж в музея Гугенхайм имат право да използват истинско произведение на изкуството – напълно функционираща тоалетна с 18 каратово злато, създадена от италианския художник Маурицио Кателан за изложбата “Америка”.
Художникът, който шеговито я нарича “главата на Гуген”, иска посетителите да направят собствени изводи за значението й. Някои хора чакат до два часа за възможността да я изпробват и да публикуват в Instagrams, като #royalflush е популярният за това хаш-таг.

 

Чарлстън Дестилинг (Charleston Distilling Co)

Къде: Чарлстън, Южна Каролина

Изкуство? Може би не. Но тези тоалетни в Южна Каролина ще ви привлекат вниманието, тъй като се намират в две гигантски бурета от уиски в дестилерията.
Въпреки че екстериорът може да е дървен, напомнящ за старите дървени бараки-тоалетни, големият им размер и формата на варелите са като нещо, което не сте виждали в този мащаб. Вътре ще намерите луксозни елементи, като медни мивки и гранитогрес.

Източник: За жената

От категорията