Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » LIFE STORY » Сватбата на годината: 22-годишен и 80-годишна-Снимката говори много, но историята зад нея е още по-шокираща!

Сватбата на годината: 22-годишен и 80-годишна-Снимката говори много, но историята зад нея е още по-шокираща!

Във Виница, Украйна, 22-годишен мъж се венча за 80-годишната сестра на баба си. Сватбата се състоя два часа след като влюбените подадоха необходимите документи, за да се извърши церемонията.Сватбеният ден съвпадна с датата, на която той и баща му занесоха документите в градския комисариат, за да свидетелстват, че не може да отиде на военна служба в Донбас, предават украински медии, цитирайки местния сайт виннiца.инфо.

На 25 октомври украинецът получил призовка за армията, а на 31 октомври, след сватбата, той не празнувал, ами решил веднага да отиде при военните.


Младоженецът заявил пред наборната комисия, че е женен за инвалид и поради тази причина не трябва да припарва до бойни действия като им показал и брачното свидетелство. „Наборникът бе доведен от собствения му баща, който заяви:

„Той няма да отиде в армията, защото е женен и жена му е инвалид първа група“. Това ме порази най-много“, разказа Александър Данилюк – военен комисар към Министерството на отбраната на Украйна. Според думите на бащата на младоженеца, той много харесва и се радва на невестата си. Макар че бракът е регистриран, военните имат намерението да го оспорят в съда, защото имат основания да го смятат за фиктивен.

Те са убедени, че по този начин жителят на Виница се е опитал да избегне службата в армията.  „Бракът се явява фиктивен, ако двамата са се обвързали без да имат всъщност намерението да създават семейство и да изпълняват задълженията си на съпрузи“, коментира служител от съда. 

При всички случаи, младият мъж може да бъде призван в редиците на въоръжените сили на Украйна до 27-годишна възраст. Ето защо младоженецът трябва да внимава и да следи за здравето на жена си, защото за да се измъкне той от военната служба, тя трябва да бъде жива поне още 5 години.

Източник: За жената

От категорията