Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » Дами, изгорете сутиените си веднага! Това, което откриха учените е шокиращо!

Дами, изгорете сутиените си веднага! Това, което откриха учените е шокиращо!

Досега бяхме сигурни, че целта на сутиена е да държи гърдите на място и да ги предпази от полюшване, което е особено характерно при жени с големи гърди.

Въпреки това, Жан-Денис Рулион, професор в Университета на Франс Конте в Безансон и изследовател на спортната наука, твърди, че според неговото 15-годишно проучване, ефектът на сутиените върху 330 жени на възраст между 18-35 години, които носият сутиен от ранна възраст не е имал ефект върху повдигането на гърдите, намаляване на гърдите и болки в гърба, или преждевременно увисване. 

Освен това, изследването показва, че от медицинска, физиологична и анатомична гледна точка, гърдите не печелят нищо от лишаването им от гравитацията. Напротив, те стават по-увиснали със сутиен.

 Нещо повече, изследователският екип смята, че развитието на гръдната тъкан се спира, когато жените носят сутиен, докато липсата на сутиен би тонизирала гърдите. 

В действителност, жените в изследването, които спрели носенето на сутиени по време на проучването, имали 7 милиметра повдигане на зърната в сравнение с жените, които редовно носели сутиен. 

Освен това, екипът смята, че сутиените са лоши за циркулация и намаляват общия тонус на гърдите. Д-р Стафорд Браунманд, уважаван хирург от Ню Йорк и един от най-добрите пластични лекари, Конъли вярва, че младите жени трябва да бъдат насърчавани да не носят сутиен, тъй като ще се увеличи производството на колаген и еластичността на гърдите, като по този начин, повдигането на гърдите ще се увеличи.

Затова дами, не чакайте повече, хвърлете сутиените си и веднага ще подобрите здравето на вашите гърди!

Източник: За жената

От категорията