Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » В понеделник се раждат щастливците, а нещастниците ето в кой ден!

В понеделник се раждат щастливците, а нещастниците ето в кой ден!

Понеделник
Понеделник е първият ден от седмицата и се смята за най-щастлив. Казано е, че едно дете, което се роди в понеделник, ще има дълъг и успешен живот. Този ден започва нова седмица, а според вярванията това е идеално за започване на всякакъв вид работа. Господ е започнал създаването на света в понеделник, така че точно затова е добре човек да започне важни неща точно на този ден.

Вторник
Вторият ден от седмицата се смята за най-нещастият ден, така че хората, родени в този ден, няма да имат лесен живот. Във вторник, според вярванията и вълците пазят козината повече от другите дни. На този ден не бива да започваме каквато и да е работа, защото няма да се получи добре.

Сряда
На този ден нещата могат да започнат и да тръгнат по пътя. Смята се, че бебетата, родени на този ден, ще бъдат напреднали и здрави. Дете, което се роди в сряда, ще бъде щастливо и богато.

Четвъртък
Четвъртък се казва, че е щастлив ден. Детето, което се роди в този ден, ще бъде щастливо и успешно в живота. На този ден в миналото започвали работа на полето и мъжът отивал да поиска ръката на любимата си. Смята се, че работата в полето и годежите трябва да се случват в четвъртък, който се смята за ден на плодородие и изобилие.

Петък
Петък, според народните убеждения, е един от нещастните дни. Смята се, че родиното в петък лесно може да се превърне в цел на „демоничните сили“ и затова в този ден не трябва да започвате с работа, защото ще бъдете по-слаби. На този ден не бива да се тръгва на път и детето, родено на този ден според вярванията, няма да има много щастие в живота.

Събота
Събота е денят, който най-често е посветен на мъртвите. В този ден човек трябва да внимава да не причинява никакво зло. Дете, родено в събота, ще бъде необичайно, но затова е имунизирано срещу „лоши същества“. Казано е, че роденото на този ден има интензивна интуиция, медиуми са и могат да видят това, което другите не могат. В много убеждения се споменава, че точно децата, родени в събота, имат способността да откриват заровено богатство и стават богати и успели хора.

Неделя
Неделята е почивен ден. Господ, според християнските вярвания шест дни създал света, а след това наседмия-неделя, седнал да се наслаждава на плодовете на своята работа. Поради това има много вярвания за този ден, които се отнасят до почивка и прекарване на времето в семейството. Човек, роден в неделя, ще бъде изключително щастлив, смята се, че живее в изобилие и не много физическа работа.

Източник: За жената

От категорията