Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » ТОВА Е ВЕЧЕ СЪЩИНСКО БЕЗОЧИЕ! МОБИЛНИТЕ ОПЕРАТОРИ СЪВСЕМ ГО УДАРИХА ПРЕЗ ПРОСОТО! НАРОДЪТ НА БУНТ, ВИЖТЕ…

ТОВА Е ВЕЧЕ СЪЩИНСКО БЕЗОЧИЕ! МОБИЛНИТЕ ОПЕРАТОРИ СЪВСЕМ ГО УДАРИХА ПРЕЗ ПРОСОТО! НАРОДЪТ НА БУНТ, ВИЖТЕ…

4000 жалби срещу мобилни оператори са подадени за тази година до 1-ви декември. Миналата година те са били 2800. Това каза Веселин Божков, председател на КРС пред БНТ. 

Той поясни, че повечето от жалбите не се отнасят до Комисията за регулиране на съобщенията.

По думите му най-голям относителен брой от тях са по отношение на надписани сметки – 650 (15,16%). Божков уточни, че по отношение на роуминга има 400 жалби, като 50% от тях са неоснователни. Той коментира, че много хора бъркат понятието „роуминг“.

„За роуминг става дума, когато сте в чужбина и използвате услугите на един оператор, а говорите в мрежата с други оператори“, обясни Божков. Относно жалбите той посочи, че Комисията е направила над 300 проверки, след които са съставени актове за административни нарушения, издадени са близо 17 наказателни постановления и са наложени 300 хиляди лв. глоби на мобилните оператори.

„Не е тайна, че някои оператори започнаха да хитруват. Някои от тях деактивираха услугата за роуминг с цел да се закупят нови планове на по-висока цена. тъй като това не беше подето от другите мобилни оператори този оператор си коригира политиката. Мисля, че имахме коригиращо поведение на пазара и на самия регулатор. Повечето от тях се опитаха да прикрият част от тези опити са повишаване на техните пакети чрез различни хватки“, каза още Божков.

От категорията