Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Самотна, бременна майка на три деца, живее с доход 200 лв., а получи и запор за 3200 лв. от ЧСИ

Самотна, бременна майка на три деца, живее с доход 200 лв., а получи и запор за 3200 лв. от ЧСИ

Самотна майка с три деца и четвърто, което ще се роди скоро, отглежда семейството си с 200 лв. месечен доход в Аксаково край Варна.
Съпругът на 31-годишната Ивелина я напуснал наскоро.

Открили му тумор преди две години, а сега се преместил при сестра си, защото му трябвало спокойствие.


Без него е още по-трудно, но Ивелина не го обвинява. “Той достатъчно страда в момента с неговата болест”, обясни жената.
Тя признава, че й е много трудно, живее при ужасни условия с децата си, но няма намерение да ги остави.
“Парите не стигат. Като платя вода и т.н. И токът ми идва много високо. Даже понякога не успявам да го платя. Спирали са го, оставяла съм без електричество. Стояли сме на студено, на тъмно с децата”, признава Ивелина.
Половината от месечния си доход тя дава за наем на приземен етаж, в който семейството живее в много лоши условия.
Ивелина живее със заеми, които често не успява да върне. Гледа обаче поне част от тях да изплаща, за да може после да поиска пак.
Въпреки всички трудности, Ивелина се опитва да гледа по възможно най-добрия начин трите си деца. Големият ѝ син е отличник в училище, а едната ѝ дъщеричка ходи на детска градина.
“От доста неща са лишени децата, наистина, признавам си. Но въпреки всичко нямам намерение да ги оставя. Гледам си ги и ще продължавам да си ги гледам, въпреки трудностите. Ето, да са ми живи и здрави, стигнахме дотук, въпреки условията, в които живеем”, казва тя пред bTV.
Преди време обаче жената била изправена пред ново изпитание. Тя разбира, че е осъдена да плати 3200 лева за кредит от 500 лв., който е изтеглила преди няколко години. Частен съдебен изпълнител запорирал сметките ѝ.
“Надявам се да ми влезе в положението и да разбере, че нямам възможност да ги плащам тия пари. Да ми даде някаква отсрочка или някаква по-малка вноска, която да мога да си позволява да плащам”, казва Ивелина.
Според Димитрина Иванова от сдружение “Нов живот” институциите и обществото могат да помогнат на майката да гледа децата си нормално.

Източник: За жената

От категорията