Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ТЕХНОЛОГИИ » И Вие ли правите тези грешки? Зареждате телефона си на 100%? Чакате батерията да падне? Спрете да го правите

И Вие ли правите тези грешки? Зареждате телефона си на 100%? Чакате батерията да падне? Спрете да го правите

Ако не сте сменяли мобилния си телефон с по-нов модел от известно време, тогава батерията му вече не е това, което някога е била.

Това може да се дължи на общото й износване, но може да бъде и в резултат на навиците ви за зареждане. Защото поне един от тях е грешен, пише британският Daily Mirror.

Оставянето на изтощения телефон за зареждане през нощта вероятно е това, което повечето от нас са свикнали да правят – но се оказва, че то може да носи повече вреда, отколкото полза.

Компанията Cadax, която предлага устройства, които тестват смартфони и други батерии, разполага с безплатен образователен уебсайт, наречен Battery University.

Той предлага множество съвети за удължаване на живота на батерията на вашия телефон . Вижте ги:

Зареждайте телефона си малко и често

Всички сме свикнали да включваме нашите мобилни телефони на зарядните за дълго през нощта. Но се оказва, че ако правите това на малки дози и начесто може всъщност да е най-доброто за здравето на вашата батерия.

Няма значение дали зареждате телефона само на 10% или 20%, тъй като, според Battery University, “частичните зареждания не причиняват никаква вреда”.

Не оставяйте телефона да се изключи, преди да го заредите

Един често даван съвет е да изтощите напълно батерията на телефона, преди да я заредите отново. Това обаче не е съвсем разумно.

Според експертите, това е вредно за батериите и ги износва по-бързо. Така че избягвайте предупрежденията за изтощена батерия, ако изобщо е възможно.

Дръжте батерията на телефона между 65% и 75% заредена

Оказва се, че има оптимална точка за поддържане на мощността на вашия телефон. Тя е между 65% и 75% от пълното зареждане на батерията.

Никога не зареждайте напълно батерията

Причината: съвременните литиево-йонни батерии “не трябва да бъдат напълно зареждани, защото високото напрежение ги натоварва”.

Не е необходимо да махате зарядното, когато телефонът ви е напълно зареден

Ако решите да пренебрегнете горната точка, добрата новина е, че не е нужно да сваляте телефона от зарядното, веднага след като се зареди на 100%.

От Battery University посочват, че зарядното устройство автоматично се изключва, когато зарядът достигне 100%, така че не нанася никакви допълнителни щети, ако го оставите свързано към телефона, пишат от profit.bg.

От категорията