Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Прогноза за следващата седмица: Понижение на температурите, вятър и сняг! Ето до кога

Прогноза за следващата седмица: Понижение на температурите, вятър и сняг! Ето до кога

Зимата постепенно ще настъпва от следващата седмица с понижение на температурите, валежи от сняг и северен вятър.

Още тази вечер и утре над страната ще започне да превалява сняг, основно в Северна България и високите полета на Западна, в низините на Южна България валежите ще са от дъжд.

Температурите ще паднат, ще започне да духа североизточен вятър. Това сочи краткосрочната прогноза за времето, цитирана от “Дарик”.


Утре не се очакват сериозни валежи, но ще остане облачно.

Неделя пък ще е преходен ден.
В понеделник и вторник следващата седмица облаците ще се задържат, ще има превалявания отново, предимно на запад и югозапад, но отново не се очакват сериозни валежи.
В сряда обаче нещата ще се променят. Нов средиземноморски циклон  ще окаже по-сериозно влияние на времето у нас и ще донес нови и по-силни валежи – и от дъжд, и от сняг, и на повече места.
Тогава се очаква да се образува и снежна покривка, най-вече в Северна и Западна България.
Такова време ще се задържи и в четвъртък.
В края на следващата седмица – петък, събота и неделя, и началото на по-следващата седмица (22 януари) нов циклон ще окаже влияние на времето у нас и се очаква нова порция лошо време – облаци, превалявания от дъжд и сняг, силен вятър.

Източник: За жената

От категорията