Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ТЕХНОЛОГИИ » Как да проверите, кой ви е гледал профила във Фейсбук

Как да проверите, кой ви е гледал профила във Фейсбук

Може би един от най-често задаваните въпроси в днешния технологичен свят е: „Кой е разглеждал Facebook профила ми?” В края на краищата, преминаваме през доста неприятности и отделяме много от времето си, за да се представим по най-добрия начин в социалните мрежи, така че защо да не искаме да узнаем кой е видял нашия профил?

Ако потърсите съвет в Google как да научавате кой преглежда данните ви, ще попаднете на твърде много съвети и разнообразие от приложения, които имат за цел да ви помогнат в това да разберете каквото ви е  наистина необходимо.

Необходимо ли  е обаче да вярваме на всичко, което прочетем? Наистина ли информацията, която се получава чрез тези съвети е меродавна? Потребителите масово се интересуват дали наистина има някакъв начин, чрез който да разберем кой е гледал нашия Facebook профил, затова от Make Use Of ни предлагат информация по темата.

Има ли начин?

Не, категорично няма начин, по който може да разберете кой е разглеждал Facebook профила ви. Според Facebook не може да разполагате с тази информация.

Facebook би могло и да проследява много аспекти от вашия начин на живот и навици за собствената си изгода и печалба, но това не значи, че компанията предоставя тази информация на обществеността. Facebook знае кой гледа профила ви, но няма да ви каже. Приемете факта, че просто наистина нямате достъп до тази информация и следователно не съществува приложение или трик, чрез които да получите тази информация.

Всеки опит да научите може само да ви вкара в неприятности без да научите желаното.

Защо не си струва да се опитвате да научите кой е разглеждал профила ви?

Съществуват много приложения, създателите, на които твърдят, че могат да ви предоставят всякакъв вид информация за вашия профил. И ако се съди по това колко пъти техните страници са харесвани, то очевидно много хора си мислят, че могат да надхитрят Facebook и да разберат кой е разглеждал профила им. Това е много тъжно, защото тези хора се излагат на опасност и дори не осъзнават това. Това са приложения, които имат за цел да получат достъп до вашите данни и дори да ви заразят със зловреден софтуер, който ще се разпространи и сред приятелите ви. Така че ако им се доверите, вие застрашавате не само вашата сигурност, но и тази на вашите приятели. От Facebook преди време заявиха, че всяко приложение, което претендира, че може да ви даде информация за това кой гледа профила ви е измамно. Така че не пробвайте никакво такова приложение, те няма да ви осигурят правилна и точна информация, просто защото Facebook крие тези данни. По-вероятно е те да ви заразят с нещо злонамерено. Така че, избягвайте ги.

Вече сте си инсталирали такова приложение и питате какво да правите?

Ако вече сте инсталирали едно от тези приложения и сте разбрали грешката си, побързайте да го отстраните от вашия списък с приложения, за да отмените всичките му права. За целта отидете в Facebook настройките за поверителност, кликнете върху Apps и премахнете това приложение от списъка, като кликнете върху „Х” до името на приложението.

 

Източник: За жената

От категорията