Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ИДЕИ ЗА ДОМА » Старите первази отдавна ми бяха трън в очите. Идеята даде мама – сега первазът ни е любимото място вкъщи! Вижте само (Снимки):

Старите первази отдавна ми бяха трън в очите. Идеята даде мама – сега первазът ни е любимото място вкъщи! Вижте само (Снимки):

“Дори от малкия перваз на прозореца можеш да създадеш голямо чудо!” – това ми каза мама, когато й се оплаках, че ми е писнало от старите первази. Тя постоянно гледа разни списания за обзавеждане и от нея дойде идеята.

Резултатът изглеждаше така, сякаш апартаментът ни е бил преобразен от истински и талантлив интериорен дизайнер. Заслугата обаче си беше изцяло наша.

Монтиране на прозоречни первази

Никога не бих си помислила, че най-обикновеният прозоречен перваз може да се превърне в едно от най-удобните и уютни кътчета в дома за работа или за почивка. Може да се преобрази на бюро в детската стая, бар на балкона,  работен плот  или маса за хранене в кухнята, тоалетка в спалнята и това все още не е пълният списък на възможните му трансформации.

Където и да го сложите, това ще ви помогне да спестите място, да създадете удобство, да използвате дневната светлина пълноценно и да направите интериора по-интересен.

Ето една селекция от страхотни идеи за трансформация на подпрозоречната рамка:

От прозореца в кухнята  можете да направите луксозен работен плот. Този трик ще ви помогне да спестите място и ще добави допълнителна работна повърхност.

Между другото, това е отлично решение за инсталиране на мивката в кухнята. Съгласете, че измиването на съдовете ще стане малко по-приятно, когато можете да наблюдавате панорамата отвън.

прозорец перваза дизайн в кухнята

дизайн на перваза

Первазът на прозореца може да служи като пълноценна маса за хранене. Тази идея е особено подходяща за малки пространства.

идеи за перваза на прозореца

идеи за перваза на прозореца

Основното изискване за перваза на прозореца е височината. Тя трябва да е някъде около 83-93 см.

За да направите удобен и широк плот от подпрозоречната рамка използвайте както естествен, така и изкуствен камък, ПДЧ или композитен материал.

дизайн на перваза на прозореца в апартамент

дизайн на цветни первази

Ако имате голям прозорец в кухнята, можете да инсталирате барплота на мястото на перваза на прозореца. Това стилно и функционално решение е идеално  за малки апартаменти , където всеки сантиметър от пространството е ценен.

барплот под прозореца

барплот

А кой каза, че первазът на прозореца може да бъде само правоъгълен! Какво ще кажете за такава форма?

дизайн на перваза

первази от изкуствен камък

Друго интересно решение

.прозоречни первазиидеи за прозореца

Пейка на мястото на подпрозоречната рамка може да се превърне в любимо място за детето, ако приложите тази идея в детската стая.

За да накарате пейката под прозореца да служи като удобно място за седене, е необходимо точно да се определи нейният материал и дълбочина. За това трябва да избирате материали от естествено дърво и дълбочина най-малко 30 см.

пейка под прозореца

перваз на прозореца, изработен от плочки

И още една свежа идея за детската стая – удобно място за съхранение на играчките под прозореца:идеи за перваза

Прозоречният перваз е отлично решение както за  организиране на малки апартаменти, така  и за собствениците на просторни жилища. Това място за почивка със сигурност ще стане най-обичаното в къщата за всички членове на домакинството и дори домашни любимци!

вътрешен дизайн на спалнята

интериорен дизайн на хола

Кухнята не е единствената стая в къщата, където можете да се насладите на закуска или напитки, докато се любувате на гледката от прозореца. Може би тази опция ще ви достави още повече удоволствие – бар на перваза на остъклената тераса – оригинално и смело!

бар на перваза

бар на терасата

Тоалетка, бюро или писалище – ако первазът поеме тази функция, това ви дава предимството да използвате пълноценно естествената светлина

.интериорен дизайн бюробюро под прозорецаА това е просто мечтано място за любителите на книги!

През деня има много слънце, а през нощта можете да спуснете завесите и да запалите стенната лампа. Ако организирате редица рафтове и поставите любимите си книги върху тях, тогава ъгълчето за четене ще се превърне във вашата собствена библиотека.

библиотека под прозореца

интериорен дизайн и ремонт на апартаментибиблиотека на перваза

Первазът в детската стая е чудесно решение  за спестяване на пространство , особено ако имате повече от едно дете.интериорен дизайн стилове и посокидизайн на детска стая

Както можете да видите, ролята на  перваза на прозореца в къщата  често се подценява! Но той може да ви донесе много повече предимства, отколкото да бъде само поставка за стайните растения или място за съхраняване на сувенири. С компетентен дизайн первазът на прозореца може радикално да трансформира вътрешността на вашия дом и да се превърне в един от най-удобните и уютни ъгли за работа или почивка.

Споделете тези прекрасни идеи с приятелите си в социалните мрежи!

 

Източник: За жената

От категорията