Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » Д-р Гергана Николова: Хората масово правят тази груба грешка, когато са болни! Крайно време е да…

Д-р Гергана Николова: Хората масово правят тази груба грешка, когато са болни! Крайно време е да…

За жалост тази година се засякоха два агресивни щама, циркулиращи едновременно. Пуснал ни е единият и ни хваща другият. Ако сме изкарали единия, нямаме имунитет към другия. Това заяви Гергана Николова, общопрактикуващ лекар, в ефира на Нова тв.

По думи на специалистката най-коварен е моментът, в който излизаш от единия вирус и влизаш в другия и тогава, макар и рядко, се стига до смъртни случаи.  “Големият проблем е при малките деца до 7 години, които са с несъвършена имунна защита. По мое време най-голямото наказание беше да те затворят и да не те пускат да играеш навън. Сега най-голямото наказание е на детето да му се вземе компютъра и да излезе навън”, каза още тя.

Доктор Николова добави, че масово се наблюдава грешно разбиране, че е добре да се стои на топло вкъщи, когато си болен и да не се излиза. “Всъщност хората не осъзнават колко е добре болният да излиза навън на открито и да спортува, дори след боледуване. Крайно време е да се разбере, че студът няма да ни направи по-болни от това, което сме. Да стоим в топло помещение може само да ни навреди. Нека стане ясно, че стоенето на чист въздух може само да ни помогне, независимо, че е студено”, добави тя.

 

Източник: Блиц

От категорията