Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Лоша работа! Ето каква неприятна изненада ще ни извърти времето на Св. Валентин! Пороите са само началото

Лоша работа! Ето каква неприятна изненада ще ни извърти времето на Св. Валентин! Пороите са само началото

В средата на седмицата отново ще превали дъжд и сняг, а температурите ще бъдат около обичайните.

Днес ще има променлива, често значителна облачност. Температурите ще бъдат от 3 до 8 градуса. Слаб сняг ще превалява в Рила и Западните Родопи.

Ще бъде почти тихо. Утре минималните температури ще бъдат от минус 4 до плюс два градуса, а дневните слабо ще се повишат  и  ще са от 4 до 10 градуса. Ще има значителна облачност, но все още почти бвз валежи. След обяд  и привечер облачността от запад ще се увеличава и вплътнява и ще се появи до умерен източен вятър. От запад на изток ще започнат превалявания, които до полунощ  ще обхванат цялата страна. В низините валежите ще бъдат изцяло от дъжд, а мокър сняг ще вали по високите полета. В планините валежите ще бъдат от сняг над 100-1200 метра надморска височина. В сряда денят ще започне с облачно и дъждовно време и температури от 3 до 8 градуса в по-голямата част от страната, в Софийско – около 1-2. През деня преваляванията от югозапад ще спират. Максималните температури ще са от около 6 до 13 градуса, в София до 3, 4. В четвъртък минималните температури ще са от около минус 5 по високите полета до плюс 2-3 градуса. През деня облачността ще бъде променлива, а дъжд ще превали в югозападните  и  част от централните райони на страната. Дневните стойности ще бъдат от 2 до 7 градуса. В петък минималните температури ще бъдат от минус 3 до плюс 3 градуса, а дневните  – от 6 до 11. В събота и  неделя  промяна на времето не се очаква. Температурите ще останат без съществена промяна: минимални в сравнително тесен интервал около нулата, от минус 3 до плюс 2-3 градуса  и  дневни от 5, 6 до 10, 11 градуса. Облачността ще бъде променлива, почти без валежи.

От категорията