Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » LIFE STORY » Когато мъдрецът му прошепна тези думи, мъжът наистина намери щастието! Ето какво му каза старецът!

Когато мъдрецът му прошепна тези думи, мъжът наистина намери щастието! Ето какво му каза старецът!

Живял някога един възрастен мъж, който всички много уважавали заради мъдрите съвети, които винаги давал. Освен това той бил изключително спокоен, добронамерен и щастлив, и се държал много приветливо с всеки, който идвал в дома му.

Един ден при него се поядрецът вил младеж, който поискал да узнае каква е тайната на неговото щастие.

– Не знам какво да ти кажа за себе си, с което мога да съм ти от полза, но пък знам нещо, много важно за теб.

– отвърнал мъдрецът.

– Какво да знаеш за мен? Говори! – поинтересувал се моментално младежът.

– Знам, че до дни земният ти път ще приключи и ти ще си отидеш от този свят – убедително заявил старецът.

При тези думи младият мъж се разстроил много и се прибрал у дома. Той приел казаното от мъдреца за чиста истина, ето защо решил през следващите дни, които му остават, да направи всичко онова, за което досега не му е достигало време.

Така той започнал да се държи много по-добре към своите близки, да разкрива чувствата си към любимата жена и да не се ядосва за дреболии, както по-рано. След седем дни той се върнал при мъдреца, за да поиска една последна благословия, преди да си отиде от този свят.

 

– Имаш благословията ми, младежо. Но знай, че това, което ти казах, всъщност беше с цел да те накарам да промениш поведението си. Животът е пред теб. Разкажи ми как минаха последните ти няколко дни? – попитал старецът.

– Живях в пълна хармония, защото оценявах всеки един ден и не се ядосвах на близките си. Радвах се на споделеното време с тях и ги обичах безрезервно. – разказал младежът.

 

– Вече си наясно с моята тайна за щастлив живот. Живей и ти така, все едно всеки един ден ти е последен на земята, и ще си щастлив!

 

Източник: За жената

От категорията