Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ИДЕИ ЗА ДОМА » Ето така оставихме кухнята на майстора, като се прибрахме не можахме да разпознаем дома си (снимки)

Ето така оставихме кухнята на майстора, като се прибрахме не можахме да разпознаем дома си (снимки)

Винаги сме се учудвали на хора, които казват, че започват нов живот в стария си дом след някакъв по – голям ремонт. Обикновено звучи абсурдно да се почувстваш съвсем различно на място, на което си живял 10-15 години.

Но изглежда, че има причина за това усещане. Защото понякога трансформацията на една стая или на цялото жилище може да бъде толкова зашеметяваща и да внесе напълно нова енергия.

Ето защо днес ви представяме примери за именно такива големи промени, които няколко семейства правят в своите кухни. Вижте ги и се вдъхновете за нещо различно и във вашия дом.

Кухня 1

Голямото предимство на тази кухня е големият кухненски остров и широкото пространство, с което разполага. Но все пак тя е безлична и скучна.

След ремонта имаме светла, още по – широка и  много по – функционална площ, с приветлив бар –плот, който се превръща в място за закуска сутрин.

Кухня 2

Въпреки светлите цветове, тази кухня е доста неприветлива.

След дизайнерската намеса, тя е толкова топла и уютна и напомня на планинска хижа.

Кухня 3

Най-малкото, което може да се каже за тази кухня е, че тя е непривлекателна. Освен това е и доста неудобна за ползване, а старите шкафове я правят толкова тъжна.

С малко промени старата кухня вече живее нов живот. Модерен плот, нови уреди и светли шкафове са тайната на по – различния и модерен вид на помещението.

Кухня 4

На пръв поглед тази кухня няма как да не ни хареса – широка, светла и с голям остров.

С малко вглеждане обаче се вижда, че тя е доста обикновена, потенциала й не се използва, а островът е твърде голям за пространството. Точно това вижда и дизайнерът, който й придава лек индустриален стил, а резултатът е впечатляващ.

Кухня 5

Когато имаме малка кухня, много от нас се примиряват с нея, мислейки си, че порсто няма какво да се направи с и без това доста ограниченото пространство.

Всъщност има, и то доста. Вижте как тази 4 кв.м кухня се превръща в забележителна стая.

 

Източник: За жената

От категорията