Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Жестоко убийство хвърли цяла България в ужас! Откриха трупа в парк, за ужас на всички майката е

Жестоко убийство хвърли цяла България в ужас! Откриха трупа в парк, за ужас на всички майката е

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт срещу 18- годишната майка, убила малолетната си дъщеря.

Гергана Благоева е обвинена в това, че на 16 юли 2017 година, в Стамболийски, умишлено е умъртвила рождената си дъщеря, намираща се в безпомощно състояние, поради възрастта си от 1 година и 10 месеца.

Убийството е извършено по особено мъчителен за убитото дете начин, съобщиха от пресцентъра на прокуратурта.  След задържането на майката, която е от ромски произход, стана ясно, че тя е задушила дъщеричката си, след което захвърлила тялото й в парк.

  Намерил го случаен минувач и се е обадил на телефон 112. По-късно беше установено, че тя редовно е малтретирала момиченцето. Мъжът, с когото Гергана живеела на семейни начала в Стамболийски, обяснил пред разследващите, че искал да се грижи за малката Анка, но майката не е искала, защото й била “тежест и бреме”.  “Обвиняемата е възприемала детето си като бреме, което затруднява свободния й начин на живот”, каза прокурор Тодор Павлов.  И в момента Гергана е с мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Най-тежкото предвидено от закона наказание за извършеното от нея престъпление е доживотен затвор без замяна, уточниха от прокуратурата.

От категорията