Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » Туморните клетки се хранят с аспержи

Туморните клетки се хранят с аспержи

Проучването е проведено в институт в Кеймбридж, проследяващ агресивните форми на рак на гърдата. При опитите с мишки, те  биха умрели за няколко седмици, тъй като тумора би се разпространил из цялото тяло, но учените им давали храна, която има високо ниво на аспержи и лекарства, така че туморът не се е разпространил.

Аспержите са аминокиселини, които формират блок от протеини, които допълнително подхранват раковите клетки. “Това е чудесна възможност за пациентите, за които е трудно да разберат къде е ракът”, казва професор Грег Ханън.

Миналата година Университетът в Глазгоу направи анализ, който показа, че намаляването на приема на аминокиселини и гилоин забавя развитието на лимфоми и появата на чревен рак.

“Установихме, че специфичните форми на рак в зависимост от специфичните съставки на хараната която приемаме.

В бъдеще се надяваме, че с

промяната на храненето на пациентите или използването на лекарства, които променят начина, по който клетките на тумора могат да подходят към тези съставки ще ние напредваме резултатите от терапиите “, добавя Ханън.

Началната фаза на тумора не е смъртоносна. Когато се появят метастази на сцената, се появяват фатални последствия. Раковите клетки се подлагат на големи промени, за да се разширят, отделят се от основния тумор и преминават през определена част от тялото, където се развиват допълнително. Учените вярват, че аспержите играят основна роля в това.

 

Източник: За жената

От категорията