Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » Ето как сами деформираме бюста си и с времето увисва безобразно. Погрижете се днес, за да не е късно утре (снимки)

Ето как сами деформираме бюста си и с времето увисва безобразно. Погрижете се днес, за да не е късно утре (снимки)

Гърдите ни са извънредно деликатна зона, за която е нужно да полагаме специални грижи. Често обаче забравяме за тях и правим редица грешки, които деформират бюста ни.

Ето кои са те:

 1.

Грешен размер сутиен

Сега ще ви изненадаме, но знаете ли, че само 25% от жените носят правилния номер сутиен.

Когато е прекалено голям за гърдите ни, той не успява да ги поддържа добре, а когато е по-малък от необходимото, свива кръвоносните съдове и пречи на нормалното кръвообръщение.

 

2. Премахване на косъмчетата с пинцети

Деликатната кожа на гърдите ни е изключително чувствителна към пинцетите, затова опитайте да епилирате косъмчетата в тази област с по-нежни средства.

 

3. Притискане на гърдите

Много жени се харесват повече с притиснати гърди, но ефектът е същият като при носенето на по-малък размер сутиен.

 

4. Пиърсинг

Всеки вид пиърсинг е опасен, тъй като носи риск от инфекция. Пиърсингът на гърдата обаче е още по-опасен, понеже лимфните възли се намират много по-близо до кожата. Освен това не може да носите дантелен сутиен никога повече.

 

5. Спортуване без сутиен

Гравитацията действа на всички. Когато спортувате без специален спортен сутиен, рискувате бюстът ви да се деформира.

 

6. Спането по корем

Няма да забавите растежа на вашите гърди, но формата им определено ще се промени. Ако все пак обичате да спите по корем, сложете под себе си възглавница или одеяло.

7. Не използвате подходящ крем

Кожата на вашите гърди трябва да бъде добре хидратирана и защитена от слънчевите лъчи през лятото. Запомнете, че мястото е особено деликатно.

От категорията