Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Нов тотален обрат в заплетения случай на Анита Мейзер! Това може да промени абсолютно всичко за обвинената

Нов тотален обрат в заплетения случай на Анита Мейзер! Това може да промени абсолютно всичко за обвинената

Адвокат в годишен отпуск е причина за отлагането на делото срещу Анита Мейзер

Тя е подсъдима за убийството на съпруга си Николай Димов и вече получи 4 години и половина присъда от Окръжния съд във Варна – пише в. „България днес“.

Апелативните магистрати в морския град, които са втора инстанция, трябваше по график да разгледат казуса в понеделник. От тях зависи дали ще се потвърди наказанието на Анита Мейзер, или ще се върне за още експертизи относно смъртта на Димов.

„Каквото и да е решението им, ние със сигурност ще стигнем до Върховния съд в София, защото оставаме с усещането, че гледането на казуса във Варна е някак предрешен“ – коментираха адвокатите на силиконката. Именно един от тях е пуснал молба заседанието да се проведе на друга дата, защото няма да е в състояние да присъства.

Анита Мейзер е обвинена не само за непредумишлено убийство на културиста Ники, който бе неин законен съпруг. След като бе открито тялото му, силиконката се опитала да даде рушвет на един от полицаите с искането да не я задържат. Именно заради опита за подкуп Анита получи по-тежката част от присъдата, тъй като непредумишленото убийство се наказва по-леко от опита за подкуп на длъжностно лице. Полицаят твърди, че Мейзер му подхвърлила две банкноти по 50 лева с репликата да си купят минерална вода и храна. „Хора, осъдени за подкупи от хиляди левове, спипани с белязани пари дори, излизат с условни присъди. Да не говорим, че да ги държат, докато се следствени, в ареста за назидание – просто няма такива случаи“ – лаконичен е софийският адвокат на Анита Мейзер – Петър Чалъмов.

От категорията