Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Нови разкрития за българското семейство, ликвидирано в мафиотски стил в ЮАР

Нови разкрития за българското семейство, ликвидирано в мафиотски стил в ЮАР

В къщата на българското семейство Анжело Димов и Незабравка (Неси) Пеева, които бяха убити в дома си в предградието на Кейптаун Бергвлиет, Южна Африка, често се употребявали алкохол и наркотици, а това не се харесвало на Пеева. Полицията е открила Анжело и Незабравка в двора на къщата им с огнестрелни рани в главите, пише heraldlive.co.za. От дома са откраднати лаптопи и мобилни телефони. Позовавайки се на полицейски източници, местните медии пишат за престъплението като за „екзекуция“, пише “Монитор”.

  Димов е бил замесен в злоупотреби с кредитни карти и срещу него се е водело дело в Билвил. Представял го е адвокат на име Уилям Буут. Той е отказал да коментира случилото се, като казал, че това е въпрос на полицейско разследване и подчертал, че се опитва да се погрижи за 6-годишната дъщеря на разстреляното семейство. Момиченцето било в първи клас. За случилото се със семейството ѝ се разбрало, след като никой не се появил да я прибере от занималня в понеделник, пише TimesLive.co.za. От българското посолство са съобщили за медията, че детето е в сигурни ръце, а дипломатите са в постоянен контакт с близките на жертвите. Съседите не са чули нищо. Кучето на семейството също било убито, уточняват местните медии. Пеева, която е втора жена на Димов, е имала собствен бизнес – правела е торти за рождени дни и сватби, а преди да се запознае с вече покойния си мъж е работела в известен ресторант в Нюлендс. Според семеен приятел обаче не е знаела за заниманията на мъжа си, който прекарвал много време извън страната. В двора на къщата на убитите съпрузи е имало малка постройка, в която е живеел 27-годишният син на Анжело Димов от първия му брак, той бил тежко ранен при мотоциклетна катастрофа през декември и заминал за България, за да се възстановява. Има подозрения, че убийството на Димов и Пеева е свързано с бизнеса на българина, но местната полиция работи по всички версии./Блиц

От категорията