Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Чашата преля, безочието на мобилните оператори е безгранично! Вижте на какъв пладнешки обир са подложени абонатите, всички са в кюпа!

Чашата преля, безочието на мобилните оператори е безгранично! Вижте на какъв пладнешки обир са подложени абонатите, всички са в кюпа!

Абонати на мобилни оператори плащат всеки месец за GSM и бърз интернет, без изобщо да получават такива услуги. Причината е, че живеят в затънтени селца, където няма покритие на мрежата. Не можем обаче да прекъснем договорите, защото ще плащаме солени неустойки, оплакаха се потърпевши, пише “Телеграф”.

През октомври 2016 година жителка на село Бекриите, Габровско, подписала два договора с един от телекомите за UMTS/GSM услуги.

Преди подписването тя изрично попитала служителите на фирмата дали могат да осигурят мобилните услуги по месроживеене и получила утвърдителен отговор – 4G най-бързият интернет и мобилни услуги. Оказало се обаче, че в с. Бекриите телекомът няма никакво покритие. Жената подала няколко пъти жалби с искане за прекратяване на договорите, но без резултат.

От телекома отвърнали, че са извършени необходимите проверки и установили, че предлагат покритие в това населено място. Ако пък искала да си прекрати договора преди изтичането му, трябвало да внесе месечните вноски до края на срока, за който са включени.  Същевременно жалбата й достигнала до Комисията за регулиране на съобщенията, чиято проверка показала съвсем друго. От КРС й написали, че “видно от картата с покритие на компанията, в описаното село не е налице покритие”.

Жената била принудена да плаща две години такси, без да получава никаква услуга, защото пресметнала, че трябва да плати по-голяма неустойка, ако откаже, отколкото ако си внася месечните суми безропотно до края на договорите.

От категорията