Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Смразяваща прогноза за Баба Марта: Градусите падат до минус 15, ще потъваме в дълбоки преспи! (ГРАФИКА)

Смразяваща прогноза за Баба Марта: Градусите падат до минус 15, ще потъваме в дълбоки преспи! (ГРАФИКА)

Тази събота ще бъде последният за предстоящата седмица топъл ден с температури около 5-8 градуса. На места ще превали за кратко дъжд, пише БГНЕС.
От неделя зимата ще се завърне. Ще започнат валежи първо в Западна България, впоследствие и над останалата част от страната.

Валежите ще бъдат от сняг, а температурите ще започнат да се понижават. Минималните ще бъдат между минус 9 и минус 5 градуса, а максималните все още положителни на повечето места – между 0 и 5 градуса.

През нощта срещу понеделник, както и в понеделник снеговалежите ще продължат, а температурите още ще се понижат. Сутрешните в началото на седмицата ще бъдат между минус 12 и минус 5 градуса, за района на София около минус 8 градуса, а дневните температури ще бъдат между минус 8 градуса в Северна България, до около минус 1 градус в Южна България, само по Черноморието максималните температури ще бъдат положителни – между 2 и 4 градуса.
 

От категорията