Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » От утре: Виелици и сняг! Ето кога ще бъде най-студено с минималните температури до минус 15 градуса

От утре: Виелици и сняг! Ето кога ще бъде най-студено с минималните температури до минус 15 градуса

Снеговалежи и силен вятър се очакват през следващата седмица. Влошаването на времето ще започне от неделя. Прогнозата на метеоролозите от БАН е за значително понижение на температурите от силния североизточен вятър, с което се увеличават предпоставките за заледявания.

Възможни са виелици и снегонавявания, предупреждават от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Прогнозата за времето на БАН показва силно застудяване през цялата следваща седмица. Най-студено се очаква да бъде на 1 март, когато минималните температури ще достигнат минус 15 градуса. Шофьорите, на които им предстои пътуване, е необходимо да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на “Пътна полиция”. Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми, затруднява работата на снегопочистващата техника и пречи на пътуването на всички останали шофьори. Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и предприемат всички необходими действия за осигуряване проходимостта на републиканската мрежа при зимни условия. В готовност за поддържане на пътищата са около 3 000 машини. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

От категорията