Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » Вечната тайна е разгадана! Ето го тайния еликсир на безсмъртието на мистичния граф Калиостро!

Вечната тайна е разгадана! Ето го тайния еликсир на безсмъртието на мистичния граф Калиостро!

На 02 юни се навършиха 272 години от рождението на италианския мистик и авантюрист Джузепе Балсамо или наричан още Алесандро Калиостро

Той е един от най-загадъчните и тайнствени герои на 18-ти век.

Независимо от факта, че младият Джузепе е изгонен от училище, понеже го хванали да краде, това не му попречило да изучи основите на медицината и химията в бенедиктински манастир в Калтаджироне, където е изпратен за превъзпитание пише lekuva.net.

Но по-късно Балсамо е изгонен и от манастира – за измама. За да изкарва прехраната си, той продава различни предполагащи изцеление тоници и еликсири.

Освен тях графът продавал и карти, на предполагаемо скрити съкровища. И когато Джузепе отново е хванат в измама, той избягал от родния си град Палермо и сменя името си на Алесандро Калиостро.

Графът не спирал да повтаря, че знае тайната на вечната младост и безсмъртие.
Не е изненадващо, защото мечтата за безкраен живот е присъща на много хора. А някои дори са измислили собствена рецепта за еликсир на безсмъртието.

В крайна сметка, Алесандро Калиостро, който затвърдил славата си на алхимик, лекар и астролог, починал в затвора. По онова време не гледали с добро око на хора като него. Инквизицията се погрижила да умре в мъки, но графът така или иначе оставил за поколенията своята рецепта за еликсир на безсмъртието.

Рецептата е лесна, но трябва да се пие редовно всяка сутрин през целия живот на човека: 2 супени лъжици мента се заливат с 1 литър кипяща вода и се оставят да се влеят в продължение на 5 минути. Слага се една супена лъжица настърган джинджифил. Добавя се сок от половин лимон и 1 супена лъжица мед. Щом изстине напълно, към така получената смес се добавя добре разбито яйце от пъдпъдък. Пие се от февруари до септември нон стоп, през останалото време се почива.

*Както сами може да се досетите, рецептата за отварата граф Калиостро разпространил без проблем. Тайната за онова, което съдържа еликсира на безсмъртието, остава. Според преданията стигнали до наши дни, две от съставките да били накиснати в морска вода полови жлези от животни.

Кои са животните – не става ясно, а и едва ли някой в днешно време ще започне да прилага тази рецепта. Според записките на графа онзи, който вземе дори и няколко капки от този чуден еликсир, ще заспи, а докато спи ще изпадат зъбите му, и косата му също ще окапе. Но щом се събуди /сънят продължавал около седмица/ те ще израстат отново, а кожата и вътрешните му органи ще бъдат като на юноша.

От категорията