Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Вижте само с каква тлъста сума ще цакат за чадър на Слънчев бряг през идното лято! Ще ни скубят с цели

Вижте само с каква тлъста сума ще цакат за чадър на Слънчев бряг през идното лято! Ще ни скубят с цели

Правителството определи концесионерите на четири плажа по Южното Черноморие след конкурси, съобщи пресслужбата на кабинета.
Договорите се сключват за срок от 15 години.

За концесионер на морския плаж “Росенец – север”, община Бургас, е определен “Хермес Солар” ООД, на плаж “Св. Влас – болницата”, община Несебър – “Тера Тур Сервиз” ЕООД, на плаж “Слънчев бряг – север”, община Несебър – “Голден сендс бийч” ООД, и на плаж ,”Несебър – юг”, община Несебър – “Ауто Фактор” ЕООД.


За плаж “Росенец – север” концесионерът се задължава да предлага в зоната за платени плажни принадлежности цена за един чадър от 10 лв. и за един шезлонг също от 10 лв.

Цените за съоръженията на плаж “Св. Влас – болницата” са съответно по 7 лв.

Чадър и шезлонг за по 9 лв. ще се предлагат на плаж “Слънчев бряг – север”, а на плаж “Несебър – юг” цената им ще е по 8 лева.

Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване на размера на концесионното плащане.

За плаж “Росенец – север” сумата е 12 092,40 лв. с ДДС, за плаж “Св. Влас – болницата” – 64 807,45 лв. с ДДС, за “Слънчев бряг – север” – 1 664 784,18 лв. с ДДС и за “Несебър – юг” – 320 756,11 лв. с ДДС.

Средствата за организация на целогодишно санитарно- хигиенно поддържане на плаж “Росенец – север” са в размер на 20 000 лв. без ДДС.

За инвестиции за целия срок на концесията за подобряване на пешеходния достъп до морски плаж “Св. Влас – болницата” са планирани 272 000 лв. без ДДС.

Сумата за подобряване на облика на морския плаж “Слънчев бряг – север” е 12 567 875 лв. с ДДС. Инвестициите в мерки за опазване на околната среда и защитените територии на плаж “Несебър – юг” са 4 891 749 лв. с ДДС.

От категорията