Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Помните ли леля Гошка, която удари джакпота? Вижте как инвестира парите си. Пример за много родни милионери!

Помните ли леля Гошка, която удари джакпота? Вижте как инвестира парите си. Пример за много родни милионери!

Леля Гошка, която стана известна в Испания е може би една от най-богатите българки и безспорно се покачи на високо стъпало сред милионерките. Помните я, нали?

Преди повече от година тя удари джакпота от испанската лотария, а сметката и набъбна с баснословната сума от 67,99 милиона евро, пише За Жената.бг.

Всъщност сумата е по-малка.

След приспадането на 20% данък, на родената в плевенския градец Искър, на Гошка са останали малко над 54 милиона евро.

За изненада, на голям процент от предположенията, българката е постъпила изключително разумно със спечеленото. Гошка вече си е закупила хасиенда (n исп.хасиенда: имение, плантация, ферма) за над 1 млн. евро в близост до испанската столица. Тя обаче често посещава Мадрид, а ако види свой приятел – българин не пропуска да го поздрави и заговори.

Не е забравила и любимото си село Кинтанар дел Рей и своите приятели, които живеят в него. Точно в това село, в началото на август миналата година тя удари втората най-голяма печалба в историята на лотарията „Примитива“. Но това не е всичко. Гошка е вложила няколкостотин хиляди евро едновременно като инвестиция и помощ за региона.

Тя е била лично убедена да постъпи така от кмета на Кинтанар дел Рей Мигел Гарсия Себриан. Сънародничката ни е разговаряла и постигнала съгласие с местната управа – затова е инвестирала в стопанство и лека промишленост. Така са били създадени и работни места в региона.

Всъщност това не е основната причина леля Гошка да е толкова обичана в Кинтанар дел Рей. Тя, съпругът ѝ Марин и двамата им сина са живели в селцето над 15 години, а семейството им винаги е било уважавано. По-голяма част от останалите пари са разпределени в испански и чуждестранни банки, други са вложени в недвижими имоти, а трети в бизнес проекти, с малък риск, но приемлива възвращаемост.

От думите на познати на семейството в родния Искър се разбра, че леля Гошка е помогнала на синовете си да започнат бизнес с трансгранични превози. Георги и Веселин дълго работели като шофьори на тирове и били наясно с тънкостите в занаята, а сега вече притежавали и собствени камиони и фирма. Мъжът на щастливката пък Марин предвидливо продължил да работи след печалбата, тъй като му оставали само няколко месеца до пенсия, която вече получава от испанската държава.

От категорията