Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Това, което разказа съседката от Кючука за зверски убитите Красимира и сина й Рой просълзи цяла България!

Това, което разказа съседката от Кючука за зверски убитите Красимира и сина й Рой просълзи цяла България!

На мравката път правеше. Много добро и отзивчиво момиче. Помагаше на майка си Иванка, взимаше я там, в Канада по шест месеца, издържаше я. Това разказа през сълзи Петкана Георгиева.

Възрастната жена е съседка в пловдивския квартал „Кючук Париж”, където е живяла като дете убитата в провинция Онтарио пловдивчанка Красимира Пейчиновски.

 

39-годишната пловдивчанка и синът й Рой Пейчиновски на 15 г. били убити на място от основния заподозрян за зверството Кори Фен.

13-годишната й дъщеря Веналия Пейчиновски била открита в много тежко състояние и починала по-късно в болницата, разказва какво се е случило приятелката на Красимира Ваня Димова. „Аз я сънувах снощи Краси. Сънят ми бе объркан, а около нея имаше други хора, имаше деца. Дойде в съня ми, за да ме успокои и ми каза: „Всичко ще бъде ок”, разказва Ваня пред “Монитор”. През 90-те години на миналия век тя и семейството на Красимира живеели врата до врата в блок в „Кючук Париж”.

Ваня заминала за Канада през 1992 г., а Красимира пет-шест години по-късно. И двете били част от пловдивската трупа за джаз балет, в която играели по различно време. Съдбата ги събрала отново на чужда земя и те възстановили приятелството си. Красимира била едва на 19г., когато отишла в Канада. Там изкарала курс за козметичка и започнала работа. Оженила се за македонеца Васил Пейчиновски, с когото имали три деца – две момичета и едно момче, но след време се разделили.

Връзката на Красимира с Кори Фен била 2-годишна, разказа Петкана Георгиева.

„Дори в най-уредените държави стават трагедии”, плачеше възрастната жена. Според приятелката на Красимира Ваня Димова истински късмет е спасил най-голямата дъщеря на Красимира от убийство. Момичето имало шофьорски курс и затова не било вкъщи. Зверството станало по обяд. Колежка на Красимира я потърсила у тях, защото пловдивчанката не отишла на работа. Отворил й окървавеният Кори. Колежката се усъмнила и повикала полиция. „Искаме промени в законите, така че жертвите на домашно насилие да бъдат защитени. Ще инициираме такава промяна в законите на Канада след този случай”, коментира Ваня Димова, която и в момента живее в Канада.

От категорията