Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Внимание: Важи за всички българи, които пътуват извън ЕС! Вече задължително трябва да имате този документ!

Внимание: Важи за всички българи, които пътуват извън ЕС! Вече задължително трябва да имате този документ!

Български туристи пострадаха при катастрофа с туристически автобус в Египет, съобщиха медиите.

Добрата новина е, че в този случай туристите ни имат застраховки и са получили незабавна медицинска помощ в болницата в град Марса Алам. но не е изключено едно наглед приятно пътуване да се превърне в кошмар.

Според председателя на асоциация “Активни потребители” Богомил Николов е важно, когато пътуваме в чужбина и особено извън ЕС, да си направим медицинска застраховка, защото никой не може да знае какво е възможно да му се случи.


“Смисълът на застраховката е независимо от причините, пострадалите да бъдат обезщетени подобаващо. Представете си, че този инцидент не става в автобус, просто се разхождате – падате и си чупите ръка, крак или друго. Ако не сте застрахован, вие сам трябва да си платите лечението”, уточни експертът пред “България он ер”.

Председателят на асоциация “Активни потребители” съветва винаги, когато посещаваме дадена страна, да влезем в сайта на МВнР и да се позаинтересуваме какви здравни или други рискове крие.

От категорията