Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » Ще се изненадате, когато разберете кои са трите най-щастливи страни в света

Ще се изненадате, когато разберете кои са трите най-щастливи страни в света

Искате ли да бъдете по-щастливи? Това означава да планирате следващата си ваканция в някоя от тези три северни държави, благословени с много hygge и дълги дни на блажена слънчева светлина през юни. Според Световния доклад за щастието 2018, Финландия отне първото място и беше определена за най-щастлива страна, следвана от северните си съседи Норвегия и Дания, пише profit.bg

За да определят процентът щастие, екипът от икономисти на мрежата за устойчиво развитие към ООН изследва всички мерки за щастие в 156 страни – социална подкрепа, продължителност на живота, доходи, свобода, щедрост и доверие.

Ето какво трябва да направите, след като стигнете до тези щастливи утопии.

Ако е зима, не забравяйте да погледнете към небето, за да видите зашеметяващото Северно сияние.

Финландия

Погледнете към духовната си страна в хълмистия храм “Temppeliaukion” в Хелзинки, издълбан в скала. Това архитектурно чудо е под морското равнище. Не е нужно да ходите на служба – просто седнете, затворете очите си и се насладете на феноменална акустика. Зловещата, но и забележителна 500-годишната колекция от каменни скулптури на Вейжо Ронкконен в едноименната градина в Парикала си струва тричасовото пътуване от Хелзинки, особено ако сте йога любители. Запознайте се с културните творения на Хелзинки в дизайнерския район на града. Всеки петък в 15 ч тук тръгва пешеходната обиколка с екскурзовод, с който може да разгледате музеи, бутици и галерии.

Дания

Заредете телефона си, защото ще искате да направите много снимки на цветния като дъга покрив на ARoS Aarhaus Art Museum в Аахус, вторият по големина град в Дания. След като разгледате 360-градусовата панорама, можете да се насладите на обяд в ресторанта, където повечето от биологичните продукти идват от градината на покрива. Ако искате да се разходите и да гледате концерт на открито (ако имате късмет), посетете Тиволи Гарденс в сърцето на Копенхаген – забележителност още от 1843 година. Кварталът Nyhavn в Копенхаген предлага перфектната гледка към цветните къщи по крайбрежието.

Норвегия

Жителите на миналогодишният победител все още се усмихват на късмета си да живеят тук. И няма как да е с природни чудеса като най-голямата концентрация на фиорди в света и факта, че мъжете получават 10 седмици за “pappapermisjon” (отпуск по бащинство). Фенове на изкуството, архитектурата и дизайна няма да искат да пропуснат Националната галерия в Осло, в която се помещава най-голямата колекция от изкуства в Норвегия, включваща Викът на Едвард Мунк. SALT е многофункционално място, създадено от архитекта Сами Ринтала, което се предлага изкуство, храна и напитки, музика и дори сауна в дървени пирамидални структури на брега на Осло.

 

Източник: Блиц

От категорията