Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » Пластичните хирурзи са щастливи, че много малко хора знаят за това! Корекция на лицето без операция

Пластичните хирурзи са щастливи, че много малко хора знаят за това! Корекция на лицето без операция

Една от приятелките ми беше много отслабнала, но след бременността беше много по-пълна. Тази ситуация тя не я толерираше и започна да спортува и да яде правилно.

Един месец по-късно резултатът вече беше осезаем, но не толкова, колкото бихме искали.

И всичко това заради “хамстерните” бузи, които не искат да намаляват, заедно с стомаха, и се появиха след дълга работа на компютър, както и двойна брадичка.

И ако можете да скриете недостатъците на фигурата с дрехите, цялото лице, закръглените бузи и двойната брадичка , няма как да скриете.

 

Йога за лице

Много проблеми с овалното лице могат лесно да бъдат коригирани, ако знаете как. И когато нямаме средства за скъпа козметична хирургия, можем да се опитаме да поправим ситуацията с помощта на специални манипулации. Моята приятелка има рецепта за такива манипулации и стана известна благодарение на йога, на която тя скоро се записа.

Оказва се, че има така наречената йога за лицето . Извършвайки определен набор от упражнения, можете да настроите и трансформирате черти на лицето, да подсилите мускулите и да подобрите състоянието на кожата.

И тези упражнения са много полезни. След като ги изпълняваше за един месец, лицето й стана слабо и стегнато. В крайна сметка всички момичета, ако желаят, могат да изглеждат толкова изискани, колкото Кийра Найтли или Анджелина Джоли. Ние просто не виждаме това под слоя мазнини на нашите лица.

Подготвили сме за вас 7 ефективни упражнения за отслабване . Резултатът ще ви изненада приятно!

 

Отпускане на челюстта

За да направите това упражнение, трябва ясно да произнесете звуците “и” и “o”. 15 пъти всеки път, 3 пъти на ден по 3 серии. Упражнението ще позволи на челюстта ви да се движи в различни посоки, което помага да изгори мазнините от бузите и да се отпуснете, а след това да укрепи челюстта.

А най-приятното е, че упражнението може да се извършва дори и на работното място. Така че не бъдете мързеливи и започнете да работите върху себе си днес.

Риба

И това е любимото ми упражнение. И ако го направите в компания със семейството си, можете да се смеете и да се развеселите. Така че, за да изпълнявате “рибата”: засмучете бузите си колкото е възможно повече, после ги надуйте и след това се опитайте да се усмихнете в това положение за 5 секунди.

Повторете упражнението повече от 10 пъти в една серия. “Риба” добре тонизира мускулите на лицето и намалява мазнините.

 

Лъв

Вдишвайте се през носа, след това стиснете юмруците си и натискайте мускулите на лицето. Е, издишайте през устата си, като издърпате езика колкото е възможно повече и отворете очите си колкото е възможно по-широко, докато размахвате юмруците си.

Задръжте позицията за 10 секунди, след което се отпуснете. За най-добър резултат упражнението трябва да се извърши три пъти в една серия. “Лъв” разтяга мускулите на лицето и облекчава напрежението.

Изненада

Това упражнение благоприятно засяга мускулите на челото, което го прави по-гладко.

Отворете си очите широко и се опитайте да не бръчкате челото си. Задръжте в това положение и погледнете точката в далечината. Задръжте позицията за 10 секунди, след което се отпуснете. Повторете упражнението 4 пъти.

Подобно на Мерилин

Е, това упражнение е удоволствие! Просто изпращате въздушни целувки. Но не по-малко от 4 пъти в една серия. След това натиснете устните си към показалеца и средните пръсти, също поне 4 пъти. Броят на сериите се определя от вас самите!

Това упражнение много добре тонизира мускулите на устните.

Куклето

Нежно изглаждайте линията между носа и устните, като я повдигате леко. И не забравяйте да се усмихнете!

След това здраво натиснете скулите и линията между устните и носа с пръсти. По този начин повдигнете мускулите, противодействайки натиска на пръстите. Повторете упражнението около 20-30 пъти. Упражнението помага за намаляване на мазнините по бузите и линиите между носа и устните.

 

Усмивка

И знаете ли, че усмивката също е нещо като упражнение. Опитайте се да се усмихвате възможно най-често и да запазите усмивката си по-дълго. Това не само ще реши проблема с кръглите бузи, но и ще направи деня по-добър.

След като завършите всички упражнения, направете пръстите си меки кръгови движения по бузите, масажирайте ги. Това ще облекчи болката и напрежението след тренировка.

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

Проблемите с пълните бузи могат да възникнат не само от факта, че ядете много, но и защото пиете малко вода на ден. Ако тялото няма достатъчно вода, то започва да “отлага” водните запаси по бузите и под очите.

Опитайте се да пиете най-малко 9 чаши вода на ден. Това ще предпази тялото от дехидратация и ще намали бузите .

Здраво и младо лице оправдава усилията, изразходвани за работа върху себе си. Покажете на всички приятелки тези прекрасни упражнения и не забравяйте да се тренирате!

 

Източник: За жената

От категорията