Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » Дядо Масадзо е най-възрастният мъж на планетата! Разкри тайната – ето как е доживял изумителните 112 години!

Дядо Масадзо е най-възрастният мъж на планетата! Разкри тайната – ето как е доживял изумителните 112 години!

Книгата на рекордите на “Гинес” обяви жителя на северния японски остров Хокайдо – Масадзо Нонака, за най-възрастния мъж на планетата.

Понастоящем световният рекордьор е на 112 години и 259 дни, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

По-рано рекордът за дълголетие принадлежеше на 113-годишния Франсиско Оливера от Испания. Той се спомина през месец февруари тази година.


Г-н Нонака живее заедно със своите внуци в подножието на планината Меакан в северната част на остров Хокайдо. Неговите потомци управляват малък хотел край горещи термални извори, наречен “Нонака онсан”.

Отговаряйки на въпроси за тайната на своето дълголетие Нонака доверява, че просто живее в собствения си ритъм и не изневерява на привичките си. Обича сладките неща, особено пастите, чете вестници и често се къпе в топлите минерални извори.

Интересното за рекорда на Нонака е това, че той е едва тридесет и първи в световния списък на дълголетниците. Всички позиции преди него се заемат от жени. Най-възрастната дама на света също е японка – това е 117-годишната Наби Таджима. Тя е и най-възрастният жител на нашата планета.

От категорията