Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » 6 прочистващи черния дроб храни

6 прочистващи черния дроб храни

 

Черният дроб може да се опише като органът, който детоксикира организма. Той е вторият по големина орган в човешкото тяло и извършва много и важни функции, затова е важно да се грижим добре за него.

Едни от функциите му са да регулира мазнините, да балансира хормоните и да подпомага храносмилането. Има наистина много храни, които могат да улеснят функциите му и тук са изброени някои от тях.

Моркови

Морковите оглавяват списъка, защото са богати на бета-каротин. Морковите регулират кръвната захар и намаляват възбудата на организма. Те са добър източник на енергия и могат лесно да се включат в диета. Когато консумирате храни, които прочистват черния дроб, е важно те да са свежи и органични.

Чесън

Действието на чесъна е свързано с прочистване и подсилване на кръвта. Той съдържа голямо количество алицин и селен, които помагат за прочистването на черния дроб. Чесънът не спомага само за добрите функции на черния дроб, но и на бъбреците също така. Той активира отделянето на ензими, които изхвърлят токсините от организма.

Лимони

Тези прочистващи черния дроб храни като лимоните можете да консумирате и под формата на сок. Той е богат на Витамин C, съдържа анти-оксиданти и е богато алкализираща храна. Спомага още за прочистването на жлъчния мехур, на бъбреците, хранителните канали и белите дробове. Добавете малко лимонов сок в чаша топла вода за добро храносмилане!

Зелени листни зеленчуци

Зелените листни зеленчуци са чудесни храни за прочистване на черния дроб. Те са богати на растителни хлорофили, които абсорбират токсините в кръвния поток. Вкарайте тези храни като спанак, лапат и рукола в диетата ви. Те са и източник на фибри, могат да бъдат консумирани сготвени, сурови или под формата на сок.

Цвекло

Цвеклото съдържа т.нар.бетамин, който стимулира клетките на черния дроб. Той също така предпазва черния дроб и жлъчните пътища, което играе голяма роля в храносмилането на храната. Цвеклото е богато на редица витамини и минерали. Не само че прочиства черния дроб, бъбреците и жлъчния мехур, но също така и стабилизира кръвната захар.

Чай от глухарче

Чаят от глухарче има свойства на анти-оксидант и прочиства кръвта. То е растително лекарство, което се използва от векове. Луковицата на глухарчето стимулира потока на жлъчните пътища и действа като тоник за черния дроб. Чаят от глухарче има и превантивна и възстановителна функция. Опитайте се да заместите дневната си доза кафе с чаша от този чай и ще усетите бързо промяната.

Един от най-важните методи за прочистване на белия дроб е пиенето на много вода. Не е нужно да консумирате всичко от горе изброеното, просто се запознайте с храната, която действа най-добре на тялото ви.

 

Източник: За жената

От категорията