Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » При много съмнителни обстоятелства от балкона си падна известен разследващ журналист! Преди малко издъхна самият

При много съмнителни обстоятелства от балкона си падна известен разследващ журналист! Преди малко издъхна самият

Руски журналист, писал за смъртта на руски наемници в Сирия, почина в болница, след като паднал при неясни обстоятелства от балкона на дома си в Екатеринбург.

 

Новинарският сайт “Нови ден” съобщи за смъртта на своя репортер Максим Бородин. Не е известна причината, поради която на 13 април той е паднал от терасата на жилището си на петия етаж.

Руски медии цитират полицията, че вратата на апартамента била заключена отвътре.

Той претърпял сериозни наранявания и изпаднал в кома, а вчера е издъхнал.

Главният редактор на „Нов ден“ Полина Румянцева обаче заяви, че не вярва смъртта на журналиста да е злополука или самоубийство.

“За да се разбере какво се е случило, трябва да получим достъп до апартамента му. С това сега се занимаваме. Ако се появят и най-малки доказателства за престъпление, своевременно ще ви информираме”, каза тя.

Според Румянцева няма причини Бородин да се е самоубил.

Максим Бородин беше един от журналистите, който направи разкрития за смъртта на войниците от “PMC Вагнер” в Сирия след въздушен удар на американските сили на 7 февруари тази година. През март младият мъж писал, че в местно село били докарани тела, за които се предполагало, че са на наемници.

Твърди се, че те са били изпратени в Сирия от сенчеста компания, притежавана от Евгений Пригожин, обвинен в САЩ, че е основал “фабрика за тролове”, която се е опитала да повлияе на президентските избори през 2016 г., добавя АП, цитирана от БТА.

От категорията