Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » КОЛИ » Ferrari чупи рекорди за 2018 г., че и за 2019 г.

Ferrari чупи рекорди за 2018 г., че и за 2019 г.

Печалбата на Ferrari NV надхвърли очакванията, след като италианският производител на суперавтомобили разпродаде повечето си автомобили за 2018 и част от тези за следващата година.

Главният изпълнителен директор Серджо Маркионе заяви, че компанията работи с почти пълен производствен капацитет за тази година и за част от 2019 г. Все още има налични бройки от семейния автомобил GTC4 Lusso, заяви Маркиони в разговор с анализатори.

“Всичко друго е разпродадено,” казва Маркионе.

Акциите на Ferrari поскъпнаха с 6.6% – до рекордните 112.25 евро, днес на борсата в Милано, осигурявайки на компанията пазарна капитализация от 20.7 млрд. евро. Те се оскъпиха вчера и в САЩ след коментарите на Маркиони, които дойдоха след затварянето на европейските пазари.

Базираната в Маранело, Италия, компания, която бе отделена от Fiat Chrysler Automobiles NV, вчера обяви 13% в EBITDA печалбата до 272 млн. евро за първото тримесечие. Предварителните очаквания на анализаторите бяха за печалба в размер средно на 262 млн. евро.

Маркионе, който оглавява Fiat в последните 14 години, работи върху последния си бизнес план на Ferrari, преди да се оттегли. Петгодишната стратегия ще бъде представена през септември.

Тя ще включва подробности за навлизането на легендарната италианска марка в нови пазарни сегменти, като SUV модели и електромобили.

Промяната идва на фона на целите на компанията за годишни продажби над наложения от самата нея лимит от 10 000 автомобила. От Ferrari дадоха индикации, че печалбата на компанията ще нарасне до най-малко 1.1 млрд. евро тази година и до 2 млрд. евро до 2022 г. / profit.bg

От категорията