Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ТЕХНОЛОГИИ » Гугъл пази разговорите, които не искате никой да прочете – ето как да ги изтриете

Гугъл пази разговорите, които не искате никой да прочете – ето как да ги изтриете

Всички сме го правили – да пишем съобщения до приятел за проблеми в работата и драми в личния живот. Многобройни американски проучвания сочат, че повечето хора си признават за това, че прекарват голяма част от работното си време, занимавайки се с лични дела като съобщения и телефонни разговори. Всички се надяват, че са запазили тези разговори в тайна, но  се оказа, че „Гугъл“ пази историята на чатовете дори след като те са изтрити от потребителите, съобщава „Тайм“.

Също както и с историята на търсенията в „Гугъл“, така и с чат приложението Google Hangouts, известно още като Gchat, изтриването на информацията е доста усложнено.

Това е така, защото човекът, с когото сте си писали, също има копие от разговорите. За да заличите напълно кореспонденцията си, той също трябва да я изтрие.

„Когато изтриете историята на съобщенията си, тя се премахва от Gmail и Hangouts на всички ваши устройства. Другите хора в Hangouts, обаче, все още могат да виждат историята“, обясняват от компанията.

За да сте сигурни, че никой няма да пази разговорите ви за лични драми и клюки на работното място, следвайте тези прости стъпки:

1. От компютъра си влезте в Hangouts от сайта hangouts.google.com или от вашия Gmail;
2. Изберете разговор;
3. Най-отгоре на прозореца за разговора избере „Настройки“ (Settings);
4. Изберете „Изтрий разговор“ (Delete conversation);
5. Ако сте сигурни, че искате да изтриете, натиснете „Изтрий“ (Delete).

 

Източник: Блиц

От категорията