Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » 11-годишно момиче отиде за риба и извади изумителна древна находка на възраст 475 милиона години (СНИМКИ)

11-годишно момиче отиде за риба и извади изумителна древна находка на възраст 475 милиона години (СНИМКИ)

Рейл Тейлър е била на риболов в Дъглас заедно с родителите си, когато е решила да си почине малко и да се поразходи. Това е била късметлийска разходка, пише knoxnews.com.

Вместо да лови риба, тя е попаднала на нещо много по-любопитно. Нещо на 475 милиона години.

“Моят приятел пое въдицата ми, защото се уморих и започнах да се разхождам по скалите”, разказва Рейл, на 11 години. “После по пътя назад се загледах надолу, за да не падна, и  видях нещо ,което първоначално помислих за хлебарка, но после отидох да видя какво е.”

Рейл се обадила веднага на родителите си, които отишли да видят уникалната й находка: вкаменелост.

Майката на Рейл била скептична в първия момент.

Тя знаеше, че е вкаменелост, но искаше да отидем на място и погледнем и ние, споделя майката Тами Тейлър.

И така, Рейл взе вкаменелостта, за да провери какво точно представлява, докато в един момент майка й не осъзнава, че това е нещо автентично.

Рейл е карала семейството си да се обадят на някого и да проверят произхода на интересния камък и още на следващата сутрин родителите й го правят. Оказва се, че това е вкаменелост на 475 милиона години.

Рейл е била много щастлива от находката си. /Блиц

От категорията