Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » В НАЙ-КРИТИЧНИЯ МОМЕНТ: Вижте какво направи Радослава, за да даде последен шанс на Боян Петров

В НАЙ-КРИТИЧНИЯ МОМЕНТ: Вижте какво направи Радослава, за да даде последен шанс на Боян Петров

От Външно министерство извършиха чудеса, за да могат тези хеликоптери да са там. Това заяви Радослава Ненова, жената на алпиниста Боян Петров, когото издирват в Хималаите за пореден ден. Днес сутринта три хеликоптера са се вдигнали за спасителна акция.

 

Очаква се, след като утихне вятърът, хеликоптерите да се вдигнат нависоко.

Легендарните шерпи ми дават надежда, те казват, че са вадили хора от снега и те са възкръсвали в ръцете им, посочи тя, пише Пик.

В планината са доста различни от градския тип хора, които могат да оцеляват. Зная, че той трябва да е на завет, за да може да оцелее. Самите търсачи знаят, че трябва да го търсят не само в палатките, а и във всички възможни заслони, където би се скрил, за да се предпази от времето, коментира Ненова.

Обещали сме доста голяма сума, ако намерят Боян Петров и го смъкнат жив. Ако проведат една безрезултатна акция, сумата ще е стандартна и по договор, каза още тя.

Но искахме да ги стимулираме с голяма сума, за да могат да преобърнат планината. За много хора са големи суми и безсмислени битки, но за мен няма безсмислени битки в случая, отсече Радослава.

От категорията