Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » LIFE STORY » Бизнесмен почина и завеща милионите на своите работници! Радостта им беше бързо помрачена, вижте какво се случи!

Бизнесмен почина и завеща милионите на своите работници! Радостта им беше бързо помрачена, вижте какво се случи!

С написано на ръка завещание неженен мъж без деца от Манхатън оставя състоянието си от 4.2 млн. долара на работници, които се трудели в дългогодишното му жилище — негов племенник ерген обаче обжалва завещанието и иска да присвои парите.

 

Стивън Съливан Евънс умира на 26 септември на 80-годишна възраст – няколко месеца след като предава на портиера на сградата бележката, с която му завещава своя апартамент, както и 3.3 млн. долара в акции на Exxon Mobil и други пари в брой в банкови сметки на строителните работници в сградата.

Тогава се появява Майкъл Евънс, чийто баща е брат на Стивън и който е единственият жив кръвен роднина на починалия милионер. Неговите адвокати твърдят, че хвърчащият лист хартия няма никаква стойност, защото няма свидетели при написването му, както и че това не се е случило в присъствието на нотариус и по тази причина Майкъл е законният наследник. Работниците в сградата казват, че са виждали Майкъл, жител на щата Кънектикът, само веднъж, откакто чичо му се е нанесъл там през 1984 г. и Стивън тогава го отпратил. В същото време служителите твърдят, че те са тези, които са се грижили за възрастния мъж, докато здравето му се влошава сериозно в последните години. Те му правели компания, водели го до болницата и чистели мръсния му апартамент на втория етаж, докато го нямало. “Аз му бях като син, който той нямаше,” казва портиерът Екрем Хоти.

“Имаше период, в който апартаментът бе толкова мръсен, че щяха да викнат градските власти. Тогава аз и още един служител почистихме целия му апартамент и изхвърлихме старите мебели. Колегата го боядиса. Чистехме му и се грижехме за този господин.”

“Той ме обичаше и преди 1 година ми каза, че е направил завещание и ми е оставил апартамента,” добавя той. Според други служители, Стивън живеел сам и пестеливо — съседите понякога го вземали за бездомник, но в същото време нямали представа, че е милионер, пише Блиц. На съдебно заседание в петък съдията се е съгласил с Уайт, че написаната на ръка бележка няма законова стойност, но е наредил на двете страни да претърсят апартамента за по-валидно завещание или депозитна кутия в някоя банка, където може да има такова. Майкъл вече е претърсвал апартамента през миналата година, но твърди, че не е открил нищо. Засега няма насрочена дата за ново претърсване, но ако служителите в сградата не намерят нищо в апартамент, те ще трябва да се откажат от полученото от Евънс.

От категорията