Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » LIFE STORY » Момиче албинос беше отвлечено пред очите на майка си заради ритуал и след това обезглавено

Момиче албинос беше отвлечено пред очите на майка си заради ритуал и след това обезглавено

Въоръжени мъже отвлекли петгодишната Дженбу Диара от дома на семейството й в село Фана в Мали. Майката на момичето се опитала да я защити и преследвала похитителите, но скоро била принудена да се върне у дома, където оставила другата си дъщеря – също албинос, съобщава “Дейли Мейл”. Веднага след инцидента, майката на Дженбу се обадила на полицията и служителите на реда започнали да търсят похитеното дете. Малко след това те намерили обезглавеното тяло на малкото дете до джамията.

Полицията смята, че момичето е станало жертва на магически ритуал – някои африканци приписват вълшебни свойства на телата на албиносите.


Малийски войници

Албиносите редовно стават жертва на нападения в редица африкански страни. Магическите ритуали с използването на части от тялото на такива хора, са често срещани в Малави, Мозамбик, Танзания и Зимбабве. Местните жители вярват, че очите, космите, крайниците и дори гениталиите на албиносите носят особена сила и здраве. Цената на ръка от албинос на черния пазар е над хиляда долара.


Един от водещите музиканти на Мали, Салиф Кейта, заедно със своята дъщеря Нанти, води кампания срещу предразсъдъците и престъпленията срещу албиносите

 

Източник: Блиц

От категорията