Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » МРЪСЕН ХОД! Вижте как братът на Йоан Матев се опитва да обърне делото за убийството на Георги!

МРЪСЕН ХОД! Вижте как братът на Йоан Матев се опитва да обърне делото за убийството на Георги!

Братът на подсъдимия за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина в София обяви пред Градския съд, че ще се възползва от правото си да не свидетелства срещу него.

 

Именно Марсел Матев обаче е ключов свидетел по делото, тъй като той е завел разследващите до мястото, където му брат му Йоан е изхвърлил ножа след убийството, което беше извършено на 2 юни 2015 г. Марсел отказа да коментира защо сега се отказва да даде показания.

Процесът срещу Йоан Матев започна по същество през април.

На предишното съдебно заседание приятелката на Георги – Лора, разказа детайли около смъртта му. По думите й след него съученичка на Йоан Матев й изпратила съобщение с информация, в която се описва как в деня на убийството обвиняемият е закъснял за училище, преоблякъл се, а след това, по настояване на директорката, си извади извинителна бележка, въпреки че нямало такава практика в училището.

Други свидетели също потвърждават, че Йоан изцяло променил външния си вид, навиците си и социалните си контакти след убийството.

Той е обвинен в умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин. Според прокуратурата Йоан е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, като умишлено е умъртвил непълнолетния Георги, нанасяйки му един удар с нож. В резултат на това били засегнати жизнено важни органи и настъпила масивна кръвозагуба, довела до смъртта му.

Ако бъде признат за виновен, той ще получи наказание от 5 до 12 години лишаване от свобода, защото в момента на убийството е бил непълнолетен.

Родителите на убития Георги Игнатов настояват за кръвнина в размер на 400 хиляди лева.

Делото продължава с разпит на свидетели.

От категорията