Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » Доказано е, че това растение третира тумори, диабет и висока кръвна захар, а има много други ползи за здравето

Доказано е, че това растение третира тумори, диабет и висока кръвна захар, а има много други ползи за здравето

Удивителното растение вирее навсякъде и е известно като бяла черница. Доказано е, че това растение третира тумори, диабет и висока кръвна захар в много други ползи за здравето.

Бялата черница е родена в Китай

Много растения, които растат по тези места, не са толкова добре известни със своите лечебни свойства, просто защото се използват основно за други промишлени цели. Това важи за бялата черница.

Това дърво се използва за дървесина и листата за хранене на копринени буби, но плодовете му са много полезни и за лечението на много сериозни заболявания, включително диабет, сърдечни заболявания и дори тумори.

 

Дървесината е много гъвкава и здрава и се използва за изработване на тенис ракети, хокейни стикове, мебели и лодки.

 

Бялата черница е изследвана за лечение на диабет, високи нива на холестерол, високо кръвно налягане, простуда и нейните симптоми, болки в мускулите и ставите, както и други симптоми и заболявания, като артрит, запек, световъртеж, шум в ушите, загуба на коса и преждевременна появата на сива коса.

 

Как действа?

 

Най-важните съединения, открити в бялата черница, работят подобно на някои лекарства, използвани за лечение на диабет тип 2. Те забавят разграждането на захарта в червата и  позволяват да се абсорбира по-бавно в кръвния поток. Това помага на организма да поддържа нивата на кръвната захар в желания диапазон.

 

Бялата черница съдържа органична киселина, голямо количество витамин С, каротин, пектин, влакна, инвертна захар, смоли … Тези активни съставки помагат при ангина, за лечение на кашлица, температура, диария, главоболие и възпаление.

 

Също така е богата на антиоксиданти, както и редовна употреба може значително да намали нивата на холестерола в кръвта, а в дългосрочен план, тя също така помага при сърдечно-съдови заболявания.

Едно изследване, проведено от Университета на Тексас установено, че бялата черница плодове съдържат ресвератрол, естествен фенол, който е ефективен срещу няколко вида рак и сърдечни заболявания.

Бялата черница носи много ползи за здравето, но способността на растението да намали кръвната захар привлече най-голямо внимание.

 

Има много здравословни проблеми, които възникват, когато тялото ни преработва твърде много захар (затлъстяване, диабет, възпаление). Ако естественото лекарство може да елиминира излишната захар в кръвта ни, това със сигурност е важна новина.

 

Последните проучвания показват, че яденето на екстракт от бяла черница наистина помага на организма да обработва захарта.

Бялата черница е специално проучено и доказано, че може да помогне за намаляване на кръвната захар, но сега изследователите продължават да откриват способността ѝ да лекува тумори.

Бялата черница може да предотврати големи освобождавания на захар в кръвта ни.

Сигурни сме, че познавате бялата черница и плодовете й, но помислете за нейните предимства за нашето здраве.

Сега можете да използвате тази информация от тази статия, за да подобрите здравето си и да наберете бели черници и да лекувате подуване, диабет и сърдечно-съдови заболявания.

Източник: За жената

От категорията