Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ТЕХНОЛОГИИ » 17-годишен роден IT талант събра очите на световни компании

17-годишен роден IT талант събра очите на световни компании

България може би ще е родината на новия Илън Мъск. Звездин Бесарабов е още ученик, но впечатлява с креативността си в информационните технологии. Той разработва уникални софтуерни приложения, които са търсени от световни компании, съобщава Bulgaria ON AIR.
 
Тази година Звездин е едно от седемте български деца с престижната награда от българския “Харвард клуб”.


 
Той е на 17 години. Още в първия час по информатика в осми клас открива страстта на живота си – информационните технологии. През август миналата година Звездин започва работа по своята разработка за анализ и прогноза на криптовалути.
 
С този проект Звездин участва в състезание за наука и инженерство в Америка, но още през 2016 г. той вече е разработил първата си голяма гордост – писалка, която успява да научи по какъв начин нейният потребител пише ръкописно.
 
Въпреки страстта си към технологиите Звездин е сигурен, но и леко притеснен, че някой ден голяма част от човешкия труд ще бъде заменена от машините.
 
Целта на Звездин е да успее да се развива в своята материя и да допринесе за подобряването на живота на хората чрез науката./Блиц

От категорията