Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » КОЛИ » Гърми скандал! Изтеглят моментално от Европа около 774 000 превозни средства с марката “Мерцедес”

Гърми скандал! Изтеглят моментално от Европа около 774 000 превозни средства с марката “Мерцедес”

Германия обяви, че ще нареди да се изтеглят около 774 000 превозни средства от производителя на „Мерцедес-Бенц” – „Даймлер” от Европа. Властите се позовават на „незаконни коригиращи устройства”, които са създадени да прикриват по-високите нива на вредни емисии, които колите изхвърлят, предаде AFP, цитирана от БГНЕС.

„Федералното правителство ще нареди моментално изтегляне заради намерени незаконни коригиращи устройства”, каза транспортния министър Андреас Шойер.

Той допълни, че става въпрос основно за моделите на „Мерцедес-Бенц” Вито ван, GLC 4x4s и седаните С — клас.

 По-рано стана ясно, че заради подобни обвинения се разследва и изпълнителният директор на конкурентната марка “Ауди”, собственост на компанията “Фолксваген”.

Припомняме, че през септември 2015 г. “Фолксваген” призна, че разполага с 11 милиона превозни средства със софтуер, отчитащ по-ниски стойности на вредните емисии в условията на изпитание, в сравнение с действителното шофиране по пътищата. В момента окол 20 служители на висши ръководни постове във всички дъщерни фирми на “Фолксваген” се разследват от германските прокурори./Блиц

От категорията