Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » Учените показаха “идеалната” жена (СНИМКА)

Учените показаха “идеалната” жена (СНИМКА)

Професорът в университета в Бирмингам, антропологът Алис Робъртс представи “идеална” жена, лишена от всички еволюционни “недостатъци”, присъщи на човешкото тяло, съобщава “Нюзуик”. Робъртс е разработила “подобрена” представителка на слабия пол специално за документален филм, разказващ за научните перспективи за създаване на съвършения човек. Антроположката е решила да се отдръпне от каноничните еволюционни процеси и да вземе за своето творение най-доброто от животинския свят.

Човешката кожа е заменена с тази подобна на влечугите, защитаваща от ултравиолетовите лъчи.

Системата на дишането е заимствана от птиците – за да се подобри усвояването на кислорода. Робъртс добавя “чантичка” като при кенгурата, за да се грижи и износи потомството и допълнителни артерии, за да намали вероятността от сърдечен удар. Ушите за творението са взети от прилепите. Робъртс също така дава “идеалните” крака на женските птици вместо краката – това ще увеличи скоростта на бягане, но възможността да се изкачи един хълм ще изчезне./Блиц

От категорията