Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Извънредна информация! Ледена бомбардировка помита всичко! Удари гръм, хора горят живи на улицата, има смърт!

Извънредна информация! Ледена бомбардировка помита всичко! Удари гръм, хора горят живи на улицата, има смърт!

Съборени покриви и дървета, свлачища и наводнени пътища и стопанства са последствията от бурите и поройните дъждове, които обхванаха редица зони на Румъния през изминалата нощ, съобщават Медиафакс и информационният сайт Зиаре.

 

Силният вятър е съборил покрива на бензиностанция, който е паднал върху няколко автомобила в град Ръмнику Вълча.

В западния окръг Караш-Северин има затворени пътища, в град Слатина са наводнени улици и домове, редица села в района са останали без електричество.

Бурята е съборила покрив на блок и в южния град Крайова.

В окръг Мехединц двама души са били ударени от гръм – мъж на 78 години, който е починал, и жена на 68 години, която е откарана в болница в тежко състояние.

Предупреждението “червен код” остава в сила и днес в западните окръзи Караш-Северин и Тимиш, а за други четири окръга е валиден “оранжев код”.

Над 3300 пожарникари и над 2200 технически средства са в готовност за намеса в помощ на населението и местните власти, а министерството на вътрешните работи заяви, че е предвидило допълнителен персонал в случай на нужда.

Бури, градушки и поройни дъждове предизвикаха щети и в Сърбия и Хърватия, съобщава Асошиейтед прес.

По улиците на западния сръбски град Ужице се натрупаха пластове от лед след силна градушка, а автомобилите затъваха в поройните води. В централната част на страната градушка и силни ветрове причиниха щети на овощните градини. Болница в Загреб беше частично наводнена, което попречи на извършването на планирани операции. Представители на службата за извънредни ситуации заявиха, че са имали 30 намеси в града по време на бурята снощи.

Оранжев предупредителен код за опасно време е в сила днес за цяла Западна България. Очакват се обилни валежи и гръмотевични бури. В централна България предупредителният код е жълт, а на изток се очаква времето да бъде по-спокойно. Пороите започнаха още снощи – тонове скална маса и дървета затвориха пътя за Рилския манастир. А Северозападна България беше ударена от градушка.

От категорията