Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Взриви се яхтата на най-скъпоплатената английска журналистка, дъщеря й пострада жестоко

Взриви се яхтата на най-скъпоплатената английска журналистка, дъщеря й пострада жестоко

Дъщерята на популярната водеща от ВВС Наташа Каплински пострада тежко и в момента е с жестоки изгаряния, след като яхтата им неочаквано експлоадира край гръцкия остров Корфу, пише The Sun. 45-годишната звезда също е била ранена.

Тя, осемгодишната Анджелика и техен роднина били спасени от рибар, който ги измъкнал от пламъците и ги превозил до брега.

Малката Анджелика поела най-голямата сила на взрива.

Състоянието й било толкова сериозно, че била по спешност транспортирана до Великобритания.
В момента тече разследване как се е стигнало до изтичането на гориво, заради което се предполага, че е станала експлозията.

Източник на полицията казва: “Момичето страда от сериозни изгаряния. Г-жа Каплински и мъжа, за който засега се знае, че е дядо на детето, са пострадали по-леко.”

“Отначало дъщерята е била отведена в болница в Корфу с изгаряния по лицето и ръцете. Майка й и дядо й били лекувани в частна клиника. Било е решено да ги отведат спешно във Великобритания.”

The Sun уточнява, че Анджелика все още се намира в английската болница. Вече няма опасност за живота й.

Въпреки сериозните наранявания на пътниците, взривът нанесъл съвсем незначителни вреди на яхтата. Според източник от разследващите: “Експлозията е нанесла щети за около 350 паунда. Пътниците очевидно не са предприели необходимите мерки за поддръжка, малко повече внимание е щяло да предотврати инцидента. Получило се е изтичане на гориво, което предизвикало спиране на двигателите и впоследствие взрива.”

Наташа притежава имение с пет спални на близкия остров на име Плумбаго, така се нарича и яхтата. Тя е най-високоплатеният британски журналист с доход от 1 милион паунда годишно.

Източник: Блиц

От категорията