Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » bTV даде ефир на лесбийки да се хвалят как са надхитрили българския закон за забрана на гей браковете

bTV даде ефир на лесбийки да се хвалят как са надхитрили българския закон за забрана на гей браковете

Мариама Диало е французойка, женена за българката Кристина. Те двете са първите две жени, надделяли над закона против гей браковете по много хитър начин, рекламира тази сутрин постъпката им bTV. Те се възползваха от предоставения им ефир, за да просветят и други гейове как да заобикалят българските закони. Двете са заедно от 14 г.

Сключили брак във Франция. Живяли заедно в Австралия, а после се преместили в Европа. Миграционните власти у нас отказват разрешение за Кристина, защото не я приемат за законен партньор на Мариама. Двете завеждат дело в Люксембург.

Оказва се, че по закон, когато в страна от ЕС има сключен граждански брак, другите членки трябва да го признаят. Въпреки забраната за гей бракове у нас, страната ни е длъжна да признава такива, сключени в друга страна.

“Ако двама гейове българи се оженят във Франция, след това, като се върнат, могат да се възползват от това законодателство”, споделят двете жени.

Мариама е консултант за защита на правата на децата.  Кристина е експерт по комуникация, преди била радио журналист.

“Връзката ми с България започна през 2011 г. Тогава работех в посолството на Франция в Румъния, често започнах да посещавам България. Купихме си къща в село Паламарца. Изглежда никой в селото не е разтревожен от това какви сме ние. Много добре се чувстваме там”, казва Мариама.

“Живели сме в 9 страни, навсякъде е трудно да създадеш приятели. Тук в Паламарца е много лесно. На всяко друго място сме се чувствали самотни, но не и тук”, добавя Кристина./Блиц

От категорията