Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Синоптикът Красимир Стоев попари надеждите за истинско лято и разкри какво ни чака до края на юли!

Синоптикът Красимир Стоев попари надеждите за истинско лято и разкри какво ни чака до края на юли!

Доста сериозна синоптична обстановка имахме през последните 72 часа. Тази нощ в София имахме 42 литра валежи на квадратен метър. Те са по-високи от обичайните за юли. Това заяви в ефира на “Здравей, България” синоптикът от НИМХ в БАН Красимир Стоев.

Лято ще има – действително е малко по-хладно и по-дъждовно. Предстоят и по-горещи вълни, особено през август. Последната седмица на юли може да е по-гореща. През тези дни, още от утре, ще има стабилизиране. В петък температурите ще достигат до 32 – 34 градуса”, разкри Стоев.

“Следващата седмица на Балканския полуостров температурите ще останат по-ниски от обичайните. Валежите пак ще са над климатичните норми. Общо взето лондонското време дойде в България. Зачестяват опасните метеорологични явления. Трябва да сме подготвени за по-продължителни периоди на сухо и дъждовно време”, каза той.

“Не смея да твърдя дали лятото ще е по-дълго. При нас ще остане по-циклонално, по-неустойчиво и с повече валежи”, добави синоптикът. 

“В Гърция през следващата седмица ситуацията ще е подобна на тази в България. Температурите ще са по-ниски от обичайните за сезона”, заяви той

 

Източник: Блиц

От категорията