Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » КОЛИ » Тази кола е истинска реликва в СССР, а сега се продава! Наричат я S-класата на… д’Артанян (СНИМКИ)

Тази кола е истинска реликва в СССР, а сега се продава! Наричат я S-класата на… д’Артанян (СНИМКИ)

Mercedes-Benz S-Klasse W126 от 1986 г. с интересна история си търси купувач в един от руските сайтове за търговия с употребявани автомобили. Лимузината с пробег 270 000 км е имала трима собственици и струва 400 000 рубли (€5 423), пише Факти бг.

Според описанието първият притежател на S-класата е японски консул, по чиято поръчка в края на 80-те години на миналия век е изработен автомобилът.

Когато мандатът му в СССР приключва, дипломатът продава “бенца” на известния актьор Михаил Боярский, познат на българските зрители най-вече като д’Артанян от съветската екранизация на “Тримата мускетари”.

 

 

През 2001-ва Боярский продава колата на свой роднина, който днес е пенсионер и вече не я кара. 32-годишната S-класа има 2.6-литров редови шестцилиндров двигател с мощност 160 к.с.

 

Лимузината се намира в отлично на пълно оригинално състояние. Съхранявана е само в гараж и е карана изключително рядко. Ако не се броят сменяното предно стъкло и пребоядисаните брони, по каросерията не са правени ремонти, което продавачът е готов да докаже с всякакви проверки и прегледи.

 

 

 

 

 

Източник: За жената

От категорията